Vooropleiding Dans - Dansschool Beyond Basic Ede
16583
page-template-default,page,page-id-16583,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

DE VOOROPLEIDING

Droom jij ook van een carrière in de danswereld?! Geef je dan nu op voor de auditie van de vooropleiding van Beyond Basic Ede. Vele dansers gingen je voor en staan nu aan de voet van hun carrière.

Jamie957 × 547

Ontdek, leer en creëer…

De Vooropleiding Dans Beyond Basic Ede is een particuliere dansopleiding vanaf de leeftijd van 11 jaar. Wij bieden een weekendprogramma aan hetgeen betekent dat de leerlingen niets in hun persoonlijke weekschema hoeven aan te passen. Het is een brede opleiding met in het pakket o.a. Klassiek Ballet, Moderne Dans, Urban, Floorwork en Improvisatie. Naast de vaste lessen krijgen de leerlingen mental coaching en worden er ook diverse workshops aangeboden gegeven door gastdocenten uit binnen- en buitenland. Meedoen aan deze workshops en georganiseerde projecten geeft je de kans ervaring op te doen in de uitdagende wereld van een danser.

Lesrooster

Een goede voorbereiding

Wegens de populariteit van dans komen er steeds meer jonge talentvolle dansers een poging wagen om een spot te bemachtigen binnen een mbo of hbo dansopleiding. Het is dan ook niet vanzelfsprekend dat wanneer je goed kan dansen je ook een professionele danser kan worden. Een goede voorbereiding om aangenomen te kunnen worden op een dansopleiding is dus sterk aanbevolen. Het vereist discipline en motivatie. Genoeg uren maken en ervaring opdoen is dan ook een must. De vooropleiding van Beyond Basic Ede kijkt naar de individuele kwaliteiten van de leerling en hoe ze die kunnen verbeteren. Hoe train je, hoe stel je de juiste doelen voor het beste resultaat in jouw ontwikkeling? Door middel van mentorlessen worden de leerlingen hierin begeleid. Dit om de kansen om aangenomen te worden op een dansopleiding te vergroten.

Professionaliteit

De lessen worden verzorgd door professionele HBO afgestudeerde dansdocenten. Deze docenten zullen de lessen zo inhoud geven dat er een duidelijke vooruitgang kan en moet plaatsvinden. De dansdocenten en de mentoren, elke klas krijgt een eigen mentor, werken nauw samen om de ontwikkelingen van de leerlingen te monitoren. Zo ontstaat er een goede balans tussen de les inhoudelijke doelen van de desbetreffende dansles/dansdocent en de individuele doelen van de leerling zelf die worden opgemaakt in de mentorlessen.

Ook wordt er tweemaal per jaar een testles afgenomen door een testcommissie. Binnen de “normale” danslessen worden de leerlingen beoordeeld door interne en externe dansdocenten, choreografen en/of artistiek leiders vanuit het binnen- en buitenland. Met deze beoordeling ofwel testgegevens kunnen de leerlingen hun doelen aan scherpen of nieuwe doelen te formuleren. Zo blijft de ontwikkeling van de leerlingen optimaal.

Waarom de Vooropleiding?

Het is een intensief programma dat jonge talenten voorbereidt op het doen van audities voor MBO-of HBO dansvakopleidingen. Wij ondersteunen deze talenten in hun persoonlijke groei. Wij begeleiden hen niet alleen om zich danstechnisch te ontwikkelen maar ook om te kijken naar: wie ben ik? Eigenheid en authenticiteit staan voorop. Het is belangrijk om te weten wie je bent en waar je kracht ligt in de leuke maar harde danswereld.

 • Weekend programma: Zo kunnen dansers, ook die van ver weg komen, doordeweeks hun eigen school/dans programma draaien.
 • Mental coaching: middels mentor begeleiding (groep & individueel)
 • Persoonlijke begeleiding en persoonlijke trainingsprogramma’s
 • Auditie training
 • Nauwe samenwerking met gespecialiseerde fysiotherapeuten en daarmee korte lijntjes met sportartsen.
 • Diversiteit van dansstijlen.
AUDITIES

AUDITIES

De klas bestaat uit maximaal 12 leerlingen. We willen dat iedere leerling voldoende aandacht krijgt om zijn/haar potentie maximaal te benutten. Om het opleidingsniveau te waarborgen houden we dus een selectieprocedure, oftewel een auditie. Tijdens de auditie krijgen de dansers meerdere danslessen in diverse dansstijlen waarbij een vakjury de dansers beoordeeld op verschillende punten. Zie hieronder:

 • Danstechnische vaardigheden
 • Uitstraling en eigenheid
 • Reflectievermogen
 • Motivatie en doorzettingsvermogen
 • Wat is de potentie van de danser om de top te halen

Wil jij een toekomst in de danswereld? Volg dan de Vooropleiding van Beyond Basic en ontwikkel jou danstalent! Om deel te nemen aan de Vooropleiding is het van belang dat je de selectieprocedure / auditie succesvol hebt doorlopen.

 

AUDITIE VO & SHS: Voor nieuw schooljaar (sept 2018):

Vr 31 augustus 2018 (extra auditie datum)

Lesrooster

SCHRIJF JE NU IN!

 

Watch Dragon ball super